Herkomst

Maitrank :

Deze geurige en bedwelmende drank, een onnavolgbaar aperitief, is een artisanaal en natuurlijk product dat iedereen graag drinkt.

Maitrank is te danken aan de verbeeldingskracht van monniken van de Abdij van Prüm, waar het in 840 is ontstaan. Aarlen en zijn inwoners hebben het aangenomen en zijn er nu trots op. Maitrank is vandaag de speerpunt van de streekproducten van Aarlen, en de onmisbare makker op allerlei feesten met familie of vrienden.

Lievevrouwebedstro, de ziel van de Maitrank :

Zo een suggestieve bijnaam als Koningin van het Bos getuigt van de glans van deze plant die de hele smaak en aroma geeft aan de heerlijke Maitrank.

Wijdverspreid in de beukenbossen van de streek van Aarlen, Asperula Odorata, Rubiaceae met witte bloemen, wordt geplukt vóór volledige bloei. Diuretische en spijsverteringseigenschappen, en een onvergelijkelijke geur maken sinds eeuwen van het Lievevrouwebedstro een gewaardeerde culinaire partner!

Betoverende bijnamen worden er vaak aan gegeven, zowel in het Frans als ook in andere talen : Muguet des Bois (Meiklokje van de Bosen), Reine de Mai (Koningin van Mei), Waldmeister (Meester van het Bos), Woodruff (Molensteenkraag van het Bos) …

WELCOME !

Welkom op de nieuwe site Maitrank Ridremont! Voel je vrij om het te controleren en met ons mee op onze Facebook pagina!

Volg ons op

  

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid: consumeren met mate!

Impressum